"Ingin Membuka Akaun Paypal Tetapi Tidak Tahu?"

Panduan Dari asas Paypal sehingga proses mengeluarkan wang terus ke akaun bank!

 

 

Dari Meja Kerja,

Mohd Zulfadli.

 

Terima kasih kerana meluangkan masa di laman web ini. Saya mempunyai maklumat penting yang boleh membawa anda setapak ke hadapan. Teruskan membaca.

Adakah anda:

Seorang peniaga yang menjual barangan di Internet.
Sedang merancang untuk berniaga di Internet.
Mahu menerima pelanggan daripada seluruh dunia.
Ingin melipat-gandakan keuntungan.
Ingin mengautomasikan perniagaan.
Seorang blogger (buat duit dengan blog).
Mahu berjual-beli di Internet dengan selamat.
atau seorang yang perlu menerima bayaran dari jauh?

Jika anda memilih salah satu atau sebahagian pilihan di atas, maka anda perlu memiliki akaun Paypal! Ia wajib dimiliki oleh para usahawan yang menjual barangan atau perkhidmatan di Internet, untuk menerima bayaran dengan cepat dan selamat. 

Begitu juga bagi mereka yang melibatkan diri dengan program buat duit seperti program affiliate, mereka juga perlu mempunyai akaun Paypal untuk menerima bayaran.

"Dengan menggunakan perkhidmatan Paypal.com, kita mampu menerima bayaran melalui kad debit atau kad kredit daripada pembeli dari seluruh dunia."

Namun, daripada kajian ringkas yang dilakukan, didapati masih ramai lagi individu atau pihak perniagaan yang belum memiliki akaun Paypal! Mungkin termasuk anda? Keadaan ini menimbulkan tanda tanya, mengapa ini berlaku?

Masih ramai yang belum memiliki akaun Paypal

Daripada kajian ringkas yang dilakukan, beberapa faktor telah dikenalpasti:

 • Tiada panduan yang lengkap, mudah difahami dan tersusun.

 • Maklumat yang telah 'basi'. Ya, panduan lama seperti artikel dan ebook percuma yang sudah tidak boleh dipraktikkan lagi. Polisi oleh Pihak Paypal sentiasa berubah-rubah.

 • Keinginan terbantut kerana tiada jawapan terhadap soalan yang diajukan.

 • Gagal mendaftarkan kad debit di akaun Paypal. Akibatnya, mereka berputus-asa!

 • Langsung tidak tahu bagaimana Paypal berfungsi. Malah yang mengejutkan, ada yang langsung tidak tahu apa itu Paypal!

 • Pelbagai pendapat dan pegangan oleh para usahawan dan blogger terhadap Paypal. Akhirnya individu yang baru ingin mendaftar bertambah keliru dan buntu.

 • Tiada pihak tetap yang boleh dijadikan rujukan.

 • dan banyak lagi...

Tidak kisah apa faktor dan sebabnya, anda perlu memiliki sekurang-kurangnya satu akaun di Paypal.com untuk digunakan bagi perniagaan anda. Wajib!

Mengapa Perlu Akaun Paypal?

Soalan ini amat menarik untuk dikupas. Saya yakin, selepas dinyatakan beberapa kelebihan dan manfaat memiliki akaun Paypal, anda sudah tidak sabar-sabar untuk membuka akaun di Paypal!

 • Membuka akaun di Paypal.com adalah PERCUMA. Ya, percuma sahaja. Tiada setup fee dan tiada yuran tahunan. Akaun anda hanya dicaj apabila menerima bayaran sahaja dan apabila memindahkan wang dari Paypal ke kad debit atau ke akaun bank.

 • Cara ia berfungsi tidak bertentangan dengan syariat Islam.

 • Mampu untuk menerima bayaran melalui kad debit atau kad kredit daripada pembeli dari seluruh dunia. Bisnes anda akan pergi lebih jauh dan global. Dikatakan kadar penggunaan kad debit terus meningkat (lihat keratan berita oleh Harian Metro di bawah).

 • Matawang Malaysia (MYR) telah disokong oleh Paypal. Bermaksud, anda boleh meletak harga dalam RM melalui sistem Paypal!

 • Kemudahan memindah wang dari akaun Paypal terus ke mana-mana kad debit VISA atau ke akaun simpanan anda di bank yang terpilih. Pendek kata, Paypal telah membuka ruang yang seluas-luasnya kepada rakyat Malaysia! (lihat keratan akhbar oleh Utusan di bawah).

 • Boleh membeli belah di Internet. Kebanyakan laman web jualan di Internet menyediakan kemudahan pembayaran melalui Paypal.

 • Kepercayaan dan keselamatan yang sedia ada. Paypal dikenali oleh kebanyakan pembeli di Internet. Jadi mereka tidak bimbang membeli melalui Paypal.

 • Rekod transaksi yang lengkap. Rekod jual beli (duit masuk dan keluar) amat penting kepada hala tuju perniagaan anda.

 • Banyak perisian atau sistem Online yang menyokong Paypal. Contohnya seperti aplikasi Shopping Cart, Membership Site dan Sistem Affiliate.

 • Mudah digunakan kerana ia tidak terlalu teknikal.

 • Banyak program buat duit yang melakukan bayaran melalui Paypal.

 • Boleh membeli nama domain dan hosting yang 'murah-murah' dari luar negara!

 • Jika anda menjual di Ebay.com, mudah.my dan banyak lagi website lain, mereka menyediakan fungsi penerimaan bayaran melalui Paypal.

 • dan banyak lagi kelebihan memiliki akaun Paypal...

Perbelanjaan Kad Debit Semakin Meningkat!


Cawangan dan Kerjasama Paypal di Malaysia

Dengan fakta di atas, bermaksud akan lebih ramai rakyat Malaysia menggunakan Paypal untuk membeli dan berurusniaga di Internet. Jangan lepaskan peluang keemasan ini!

Sudah Tidak Sabar Lagi?

Saya tahu dan yakin anda sudah tidak sabar lagi mahu memiliki akaun Paypal dan yang penting, anda perlukan satu panduan atau bimbingan yang tersusun.

Atas dasar itu, saya telah bertungkus lumus menyiapkan sebuah panduan yang mudah difahami agar anda dapat memiliki akaun Paypal tanpa perlu mencari dan mencuba sendiri.

Perkenalkan...

Apakah Kandungan Panduan Ini?

Pengenalan asas Paypal. Selepas membaca penerangan di dalam bab ini, anda semakin jelas betapa mudahnya menggunakan Paypal dan akan menyesal kerana tidak menggunakan Paypal sejak dahulu lagi!

Contoh-contoh penggunaan Paypal. Untuk memantapkan lagi pemahaman terhadap aplikasi Paypal, anda akan ditunjukkan contoh sebenar penggunaannya.

Kad debit cadangan. Tidak semua kad debit boleh digunakan untuk mendaftar Paypal. Saya akan cadangkan beberapa kad debit yang terbukti berjaya digunakan untuk pengesahan akaun Paypal.

Pendaftaran akaun Paypal untuk perniagaan. Proses ini amat mudah sahaja. Namun anda perlu melakukan dengan teliti.

Pengesahan akaun Paypal. Pada peringkat inilah ramai yang GAGAL. Ya, GAGAL mengesahkan akaun mereka dengan kad debit. Anda akan diterangkan proses yang perlu dilakukan agar kad debit anda tidak ditendang oleh sistem Paypal.

Pantang larang Paypal. Tidak melakukan hal-hal yang bertentangan dengan peraturan Paypal akan mengurangkan risiko akaun anda daripada dibekukan. Jangan sesekali meremehkan perkara ini.

Memindahkan wang ke akaun bank. Ditunjukkan langkah demi langkah bagaimana mengeluarkan wang dari akaun Paypal ke akaun bank. Saya tahu, ini adalah perkara yang menyeronokkan sekali.

Asas penggunaan akaun Paypal. Bagaimana menerima dan menghantar duit ke akaun Paypal pihak lain dan juga cara buat "buy button".

BONUS: 13 cara mengisi duit ke akaun Paypal anda. Ya, bukan satu, tetapi 13 cara! Tidak guna kalau ada akaun tapi tidak ada duit di dalamnya.

Tonton video ringkas ini untuk melihat kandungan ebook sepintas lalu:

TESTIMONIAL PEMBACA #1

Saya dah agak dah, masalah hendak memiliki akaun Paypal antara masalah besar bagi orang ramai. Ini berdasarkan survey yang saya lakukan, mereka tidak tahu bagaimana nak buka akaun Paypal disebabkan ada beberapa langkah yang agak rumit.

Tetapi, dengan terbitnya ebook Paypal daripada rakan saya, SmartZul, ianya akan dapat menyelesaikan masalah anda, insyaAllah.

Saya tahu hasil buah tangan SmartZul tidak akan mengecewakan. Ebook ini sangat-sangat lengkap dengan lebih 100 mukasurat menunjukkan beberapa bab yang perlu anda ikut untuk anda membuka akaun Paypal anda.

Tahniah Zul! Anda telah membantu orang ramai memiliki akaun Paypal mereka sendiri dan memudahkan mereka membina perniagaan internet mereka nanti.

Ikhlas,

Mazlie Nadzri
www.MazlieNadzri.com

Material Tambahan

Saya pernah melalui apa yang anda lalui, iaitu tidak memahami bagaimana Paypal berfungsi dan beberapa perkara berkaitan. Atas dasar itu, saya telah menyiapkan enam buah video sebagai bahan penerangan tambahan selain ebook panduan.


Video #1 Pengenalan Asas Paypal

Video #2 Kad Debit Untuk Paypal


Video #3 Proses Pendaftaran

Video #4 Cara Send Money


Video #5 Cara Buat 'Buy Button'

Video #6 Cara Buat 'Donate Button'


Panduan Ini Berbaloi Untuk Dimiliki

 • Mudah difahami. Bahasa yang digunakan adalah ringkas dan tidak terlalu teknikal.

 • Pengisian yang tersusun dan langkah demi langkah. Tidak akan memeningkan kepala anda.

 • Isi kandungannya adalah yang paling terkini!

 • Tidak perlu meluangkan banyak masa berhari-hari atau berminggu-minggu mencari sendiri informasi di Internet. Dengan mendapatkan ebook ini, anda boleh memahami asas Paypal dalam masa beberapa jam sahaja.

 •  Dapat menguasai asas penting dalam masa yang singkat.

RM30.00 Sahaja (termurah di pasaran!)

Kami telah bekerja keras siang dan malam bagi menghasilkan panduan asas yang lengkap ini, untuk anda.

TESTIMONIAL PEMBACA #2

Panduan PayPal yang diterbitkan ini adalah merupakan satu panduan yang cukup lengkap menerangkan kepada pengguna baru *bagaimana* untuk membuka akaun PayPal sehinggalah ke tahap pengurusan akaun PayPal seperti proses penerimaan wang dan pengeluaran wang.

Saya sendiri menerima banyak soalan berkaitan PayPal sehinggakan terpaksa membangunkan sistem *knowledgebase*.

Sehingga ke hari ini, persoalan berkaitan PayPal tidak pernah henti terutama sekali buat usahawan - usahawan internet baru. Dengan adanya Panduan PayPal ini, saya percaya semua pengguna tidak perlu lagi risau dan khuatir untuk membuka akaun PayPal.

Panduan ini penuh dengan *screen-shot real-case-study* untuk setiap penerangan yang diberikan. Sangat lengkap dan berbaloi!

Selepas ini, semua orang boleh memiliki akaun PayPal dan mula menerima wang daripada pelanggan yang berada seluruh dunia! :)

Ikhlas,

Amirol Zolkifli
PeluangInternet.com

Imej hanya ilustrasi sahaja. Produk adalah dalam format PDF.

Anda hanya perlu dapatkan panduan ini, baca, fahami dan praktik. Ya, begitu mudah, cepat dan menjimatkan masa! Biar kami sahaja yang susah dan berpenat untuk anda.

Dengan Memiliki Akaun Paypal...

Anda mampu menerima bayaran daripada pelanggan seluruh dunia.
Hasil jualan akan meningkat.
Boleh mengautomasikan sepenuhnya laman jualan.
Mampu berurusan jual dan beli dengan cepat dan mudah.
Urusan perniagaan 24 jam sehari dan 7 hari seminggu.
Pembeli anda akan lebih rasa selamat dan yakin!
Boleh menyertai banyak program affiliate di Internet.

 

BONUS PERCUMA!

Dengan pembelian ebook Panduan Asas Paypal, anda berhak mendapat:

BONUS #1 Case Study Buat Duit Dengan Forum

Nilai case study ini adalah RM27.00. Percuma untuk anda.

Di dalam laporan case study ini, anda akan didedahkan bagaimana seorang Internet Marketer Malaysia membuat duit dengan mudah melalui hanya satu forum sahaja (forum berbahasa Melayu). Saya telah meminta beliau membongkarkan rahsianya, dan akhirnya akur untuk berkongsi. 

BONUS #2 The Newbie Toolkit

Ebook ini adalah asas untuk mereka yang baru terlibat di dalam dunia Internet Marketing. Ebook ini boleh dijual semula.

BONUS #3 How To Flip Website

Panduan ringkas bagaimana buat duit dengan menjual website.

BONUS #4 The Art Of Digital Delivery

Jika anda menjual produk digital di Internet, panduan ini amat berguna untuk anda menghantar produk secara automatik kepada pembeli.

BONUS #5 Sistem EZSurvey

Sistem ini bernilai RM20.00. Namun anda mendapatnya secara PERCUMA di sini. Sistem ini boleh digunakan untuk melakukan "survey" untuk mengetahui sesuatu produk itu mempunyai pasaran atau tidak.

Dapatkan Segera

RM30.00 Sahaja.

-

TESTIMONIAL PEMBACA #3

Sebuah lagi ebook informasi yang berguna dan bermanfaat dari saudara Smartzul.

Secara asasnya ebook ini amat-amat berbaloi dimiliki khas kepada golongan yang suka/mahu melakukan urusan jual beli dengan selamat di internet. Memiliki sebuah akaun Paypal adalah sesuatu yang HARUS anda utamakan, terutama sekiranya anda merupakan seseorang yang bakal menjalankan perniagaan secara online.

Ebook 'Panduan Asas Paypal' ini menerangkan secara terperinci 'step-by-step' prosedur yang perlu anda lalui untuk membuka sebuah akaun Paypal dengan pantas dan selamat. Penerangan disertakan bersama gambarajah (screenshot) memudahkan lagi pembaca untuk mengikuti setiap langkah yang ditunjukkan sehingga berjaya.

Di dalam ebook ini juga anda akan diberikan sebuah Bab Bonus dibahagian akhir ebook ini. Saya pasti bab ini bakal menjadi bab yang paling anda sukai. Syabas diucapkan kepada saudara Smartzul diatas penerbitan ebook informasi sebegini!"

Asyraf Aziz (Niko)
www.clubtunai.com

Kini tiada lagi halangan untuk menguasai asas Paypal. Saya jamin, anda akan berpuas hati dengan kandungan ebook ini dan juga material tambahan yang diberikan.

Dapatkan pada hari ini juga untuk kejayaan perniagaan dan usaha anda.

 

Yang ikhlas,

Mohd Zulfadli (SmartZul)
Usahawan Internet

 

P.S Telah ramai yang maju setapak dalam perniagaan melalui Internet kerana menggunakan Paypal untuk menerima bayaran daripada pelanggan.

P.P.S Alangkah bagusnya jika setiap orang yang masuk ke laman web ini kelak memiliki akaun Paypal masing-masing. Kita boleh buat macam-macam dengan akaun Paypal. Salah satunya, buat duit di Internet. Dapatkan ebook ini dengan segera agar anda boleh melakukan pelbagai perkara, termasuk buat duit di Internet.

 

Penafian: PaypalŪ adalah Trademark berdaftar milik Paypal, Inc. Pihak SmartUsaha.com tiada kaitan dengan pihak Paypal secara langsung mahupun tidak langsung. Segala imej, screenshot dan logo yang digunakan adalah untuk tujuan pendidikan dan hakciptanya milik bagi pihak berkaitan.

Ebook ini dihasilkan sebagai bahan pembelajaran sahaja dan bukan nasihat kewangan yang rasmi, profesional, atau mengenai menjana pendapatan. Sebarang hasil adalah berdasarkan usaha dan faktor masing-masing.